Košari

Košari – Koshary, Kushari

Košarí – je velmi oblíbené bezmasé jídlo. V Egyptě je spousta rychlých občerstvení s touto specialitou.
Suroviny:
• 1 hrníček hnědé čočky
• 1 hrníček rýže
• 125 g těstovin (nejlépe malé válcovité tvary)
• 2 velké nakrájené cibule
• 2 polévkové lžíce oleje
• 2 hrníčky rajčatové omáčky (Dim´a Misabbika)
• sůl dle chuti omáčky z chilli papriček (nemusí být)

Postup přípravy:
Uvaříme čočku v osolené vodě do změknutí. Scedíme. Uvaříme rýži v osolené vodě do změknutí. Scedíme. Uvaříme těstoviny, scedíme a propláchneme. Čočku, rýži a těstoviny dáme do jednoho hrnce. Osmažíme cibulku dozlatova. Zbylý olej z ní nalijeme ke směsi čočky, těstovin a rýže, toto dáme na oheň a vaříme 7-10 minut, mícháme, aby se směs nepřichytila ke dnu a nepřipálila. Servírujeme na talíř, polijeme rajčatovou omáčkou a posypeme osmaženou cibulkou. Podle chuti můžeme pokapat omáčkou z chilli papriček nebo z česneku.

KOMENTÁŘE