Kuřecí fricassee

Suroviny pro 4. osoby

8-10 kusů kuřecích stehen
1 cibule
2 stroužky česneku
slunečnicový olej
1/2 zelené papriky
1/2 plechovky rajčatového pyré
mletý římský kmín
černý mletý pepř
1 bujón slepičí
sůl

Postup

1.Marinujeme kuře se solí a pepřem, potom potíráme drceným česnekem.

2. Cibuli a papriku nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozehřejeme olej,na kterém orestujeme nakrájenou cibuli,papriku a rajčatové pyré.

3. Přidáme kuře a osmažíme. Přidáme dostatečné množství vývaru (voda s bujónem) tak, aby bylo celé maso ponořené a necháme vařit na středním ohni.

4.  Když je kuře téměř měkké, přidáme brambory (oloupané a nakrájené na kousky) a trošku římského kmínu. Dle chutí, přidáme sůl a pepř.

5. Necháme vařit, dokud omáčka nezhoustne. Maso podáváme s Congri.

KOMENTÁŘE