Japonské temari sushi

Rodinný recept: Atsuko Kanie

Temari Sushi ~ sushi ve tvaru koule

Může se zdát, že sushi je pro domácí přípravu těžké, ale není to tak.Tento recept na temari sushi vás ohromí svou jednoduchostí. Temari sushi je kuličkové sushi pojmenované po tradiční vláknové kuličkové hračce, po které získalo své pojmenování. Udělejte chutné a jednoduché sushi doma a rodina nebo přátelé budou nadšení.

Ingredience

pro sushi rýži:

660 g vařené sushi rýže

50 ml sushi octa

pro temari sushi:

plátky ryb sashimi nebo náplň dle vašeho výběru

1/2 lžičky wasabi

1 polévková lžíce sojové omáčky k podávání

nápady na náplň:

ryba sashimi, vařené krevety, uzený losos, pečené kuře, pečené hovězí, šunka, salám, zelenina, sýr, vejce Kinshi (tenká omeleta nakrájená na pruhy) atd.

návrhy na ozdobu:

kopr, shiso, bazalka, pažitka, citron, řeřicha, strouhaný zázvor, ředkev, okurka, avokádová mrkev, okra, listy salátu atd.

Proces přípravy:

  1. Lehce promícháme rýži, aby rýže nebyla slepená. Navlhčete vnitřek mísy na sushi rýži, abyste zabránili přilepení rýže. Při přípravě sushi musí být rýže čerstvě uvařená a horká.
  2. Vařenou rýži vložte do mísy a přidejte ocet sushi. Jemně promíchejte pomocí lopatky na rýži ocet do rýže, dokud se ocet dobře nepromíchá. Nechte sushi rýži vychladnout na pokojovou teplotu. Zakryjte ji navlhčeným čajovým ručníkem, aby se zabránilo jejímu vyschnutí.
  3. Nakrájejte náplně na tenké plátky.
  4. Položte list přilnavé fólie na ruku a položte kousek nakrájené ryby nebo náplň (např. rybu, krevety, losos atd.) podle vašeho výběru na horní část listu. Přidejte malou část wasabi, a poté na ni položte 30 g sushi rýže.
  5. Uzavřete přilnavou folii. Otočte a pevně uzavřete obal tak, abyste vytvořili rovnoměrně tvarovanou kouli.
  6. Vyjměte temari sushi z lepicí fólie a podávejte se sojovou omáčkou. Temari sushi můžete také ozdobit jinými malými potravinami nebo zeleninou.

KOMENTÁŘE