Chole Chawai

Chole Chawai (cizrna s rýži)

Doba přípravy: 30 – 45 min. Počet osob: 4-6.

Ingredience:

Suroviny

300g cizrny (uvařená či zkonzervy)
150g cibule
150g rajče
1 celý zázvor
1 menší česnek
1 pytlík saabut garam masaly
2 polévkové žíce oleje
1 čajová lžička čertová lejna (asafoetida či heing)
1 čajová lžička jeery
1 čajová lžička chole masaly
1 čajová lžička pískavice (kasoori methi)
1 čajová lžička prášku z koriandru
1 čajová lžička kurkumy (turmeric)
sůl- dle potřeby
1 čajová lžička mangového prášku (aamchur)
1 č.lžička prášku červené papriky
1 polévková lžíce ghee

Příprava:

  1. Rozmixujte cibuli a saabut garam masalu v pastu.
  2. Zahřejte olej na pánvi a přidejte heing a jeera, poté přidejte pastu, která vznikla v kroku 1. na pánev. Cibulovou masalu duste až do hněda.
  3. Rajčata nakrájejte a rozmixujte do pasty, pak přidejte vzniklou pastu na pánev spolu s cibulovou masalou.
  4. Do masaly přidejte chole masala, prášek z koriandru, prášek z červené papriky, kurkumu , aamchur a sůl. 
  5. Všechny ingredience duste do okamžiku, kdy se olej drží nahoře, to znamená, že masala je hotová. Potom přidejte kasoori methi a ghee.
  6. Nakonec do masaly přidejte uvařenou cizrnu a vařte na mírném ohni po dobu 10 minut. Servírujte horké.

Indické koření a další speciality můžete nakoupit v Praze :
Čapátí vegetariánské potraviny
Shalamar foods
Best Food Pákistánsko

KOMENTÁŘE