Chalva z krupice

Dezert Sooji Halwa 

Doba přípravy: 30 – 45 minut.  Počet osob: 4-6.

 Ingredience:

  • krupice 400 g.
  • cukr 200 g.
  • ghee 200 g.
  • mandle 5-10 ks
  • kešu 5-10 ks
  • rozinky 5-10 ks
  • kokosový prášek 2-3 polévkové lžičky
  • kardamom 2 špetky
  • šafrán 2 špetky
  1. Ořechy dobře omyjte.
  2. Na pánev dejte jednu polévkovou lžíci ghee a přidejte ořechy, rozinky a kokos.
  3. 5 – 6 polévkových lžic ghee dejte na velkou pánev, přidejte krupici a smažte to té doby, než krupice zhnědne. Přidejte cukr a dále několik vteřin smažte. Poté přidejte vodu a dále smažte, než se vytvoří jednotná masa.
  4. Stále míchejte, jakmile se vytvoří jednotná masa přidejte ořechy, kokos, rozinky a koření.

Indické koření a další speciality můžete nakoupit v Praze :
Čapátí vegetariánské potraviny
Shalamar foods
Best Food Pákistánsko

KOMENTÁŘE