Baže s kuřecím masem

BAŽE S KUŘECÍM MASEM

Pro 4 osoby

Suroviny

4 kuřecí prsa

200 g vlašských ořechů

2 stroužky česneku

1 lžička mletého koriandru

1 lžička šafránu

sůl

1 chléb gruzínský nebo český (gruzínský chléb lze koupit v některé z gruzínských restaurací)

Postup

Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, vaříme ve vodě po dobu cca 20 minut. Uvařené maso vyndáme, vývar si dáme stranou. Vlašské ořechy, česnek, mletý koriandr, šafrán a trochu vody rozmixujeme v mixéru. Směs přidáme do kuřecího vývaru (není třeba použít celý vývar, poměr volíme dle chuti) a osolíme dle chuti. Omáčku už není třeba vařit. Kuřecí maso přelijeme ořechovou omáčkou, podává se studené. Servíruje se s chlebem – gruzínským nebo českým.

 

KOMENTÁŘE